22 серпня: що сталось у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 22 августа 2024 в 18:06

Війна з росією


Уночі та вранці російські військові 75 разів обстріляли з авіації, артилерії, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 11 громад: Великописарівську, Глухівську, Краснопільську, Новослобідську, Миколаївську, Путивльську, Середино-Будську, Свєтську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Удень окупанти скинули керовані бомби на Есманську громаду Шосткинського району. Унаслідок бомбардування загинуло двоє мирних жителів, 67 і 74 років, і була поранена дружина одного із загиблих. У момент авіаудару люди копали на городі картоплю.

По Глухову противник вдарив ФПВ-дроном. Було пошкоджено багатоквартирний будинок, одна мешканка дістала поранення.

Протягом дня війська агресора завдали 209 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 15 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Садівській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів двоє мирних жителів загинули і троє дістали поранення.

Напередодні, 21 серпня, ворог обстріляв Шалигинське лісництво, внаслідок чого згоріла дерев'яна будівля на території лісництва. Загалом унаслідок учорашнього обстрілу було пошкоджено чотири об'єкти критичної інфраструктури, навчальний заклад, багатоквартирний будинок, шість приватних будинків, сільськогосподарську техніку та знищено два приватні будинки.

Президент України побував на прикордонній Сумщині


Володимир Зеленський Відвідав прикордоння Сумської області та провів нараду з Головнокомандувачем Сирським і начальником Сумської військової адміністрації. Окрема увага була приділена координації дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, зокрема для організації гуманітарних конвоїв у визначені райони Курської області.

Екологічна ситуація у місті Суми


22 серпня жителі Сум скаржилися на сморід і запиленість повітря. Лабораторія Сумського обласного центру з гідрометеорології та Державна установа "Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" провели дослідження складу повітря у місті. Дослідження встановили перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 – 1,4 рази. Решта досліджуваних показників: діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту та  формальдегіду в нормі. Перевищення концентрації пилу в повітрі може вплинути на стан здоров’я жителів Сумщини, зокрема, спричинити дискомфорт при диханні, особливо в людей з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

8
Комментариев
0
Просмотров
734
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.