14 серпня: як минула у Сумах і на Сумщині середа

ВС 14 августа 2024 в 22:51

Війна з росією


Уночі та вранці війська агресора 47 разів обстріляли з авіації, артилерії, мінометів і FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Ворожбянську, Есманську, Зноб-Новгородську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено двох мирних жителів.

Упродовж дня окупанти завдали 247 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 14 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській, Путивльській, Річківській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Напередодні, 13 серпня, внаслідок обстрілу було пошкоджено п'ять приватних і один багатоквартирний будинок, домоволодіння, три ферми та об'єкти критичної інфраструктури.

Ситуація на Курському напрямку


З початку доби війська на окремих напрямках просунулися від 1 до 2 км. Завершено пошук та знищення противника у населеному пункті Суджа, - Головнокомандувач Олександр Сирський.

Також ЗСУ взяли у полон більше 100 російських військовослужбовців сьогодні.

Між Сумською та Курською областями планують відкрити гуманітарні коридори для евакуації цивільних: як у бік росії, так і в бік України.

Енергетика


Завдяки Міністерству цифрової трансформації України, благодійним організаціям "Direct Relief" і "Благодійний фонд Євгена Пивоварова" Сумщина отримала 152 одиниці систем енергозбереження. для забезпечення електропостачання об'єктів соціальної сфери:

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

19
Комментариев
0
Просмотров
1045
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.