15 липня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 15 июля 2024 в 15:55

Війна з росією


Уночі та вранці солдати противника 20 разів обстріляли з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів Дружбівську, Есманську, Краснопільську та Хотинську громади. Упродовж дня війська агресора завдали 46 ударів з артилерії, мінометів і FPV-дронів по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській та Хотинській.

Напередодні, 14 липня, окупанти вдарили з РСЗВ по школі в Білопіллі. Наслідки: пробито велику діру в стіні, розбито шибки в понад 50 вікнах, пошкоджено багато класів. На щастя, обстріл стався в неділю, і в школі нікого не було. Також росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню пекарню в Білопіллі - єдине місце в місті, де пекли хліб. Наслідки: сильно пошкоджено будівлю та знищено обладнання.

Урочистості


15 липня 2024 року Сумщина разом з усією Україною відзначила День Державності, основа якої була закладена князем Володимиром у період правління ним Київською Руссю та набула розвитку Галицько-Волинського князівства, Козацької держави, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української Держави гетьмана Павла Скоропадського, Карпатської України та сучасної України.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

14
Комментариев
0
Просмотров
1086
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.