16 квітня: що було важливого у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 16 апреля 2024 в 16:47

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти 19 разів вдарили з артилерії по Зноб-Новгородській та Середино-Будській громадах. Близько 14:00 ворог обстріляв із РСЗВ Березівську, Кролевецьку та Шосткинську громади. Наслідки обстрілу уточняються. Упродовж дня ворог 218 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 13 громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Кролевецьку, Миропільську, Середино-Будську, Шалигинську, Шосткинську, Юнаківську та Ямпільську. Унаслідок обстрілів один мирний житель отримав поранення.

Напередодні, 15 квітня, агресор вісім разів піддав обстрілу з авіації та мінометів три громади: Великописарівську, Краснопільську та Ямпільську. Унаслідок обстрілів було пошкоджено чотири багатоквартирні та п'ять приватних житлових будинків, ангар аграрної фірми, повністю знищено господарську споруду, а також спалахнула пожежа на даху нежитлової будівлі.

Гірка статистика війни. З початку 2024 року на Сумщині:

  • Загинуло 38 жителів;
  • Було поранено сто осіб включно з вісьмома дітьми.

14 квітня на фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов. Пішов служити до ЗСУ восени 2022 року. Бакликову було 59.

Закон про мобілізацію


Сьогодні 16 квітня закон підписав Президент України.

Евакуація


За період з липня 2023 року до середини квітня 2024 року з прикордонної зони Сумщини виїхало в безпечні райони понад 12000 жителів, серед них 1777 дітей. Наразі триває примусова евакуація дітей із Великописарівської та Середино-Будської громад.

Сільське господарство


У Сумській області триває весняна посівна кампанія. Аграрії на 80% вже засіяли зернові культури, розпочавши посів із кукурудзи та соняшнику.

Медицина


Лікарню №5 очолив Бондаренко Леонід Анатолійович, який до цього 18 років пропрацював директором "Регіонального клінічного фтизіопульмонологічного медичного центру" Сумської обласної ради.

Благоустрій Сум


19 квітня в місті пройде екологічна акція "Чисто - це теж перемога", до участі в якій запрошується молодь Сумської громади. Мета акції: спільними зусиллями навести лад у рідному місті. Початок о 14:00. Місце збору учасників: вул. Харківська, 1.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

5
Комментариев
0
Просмотров
448
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.