18 березня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 18 марта 2024 в 22:14

Війна з росією


Вночі та вранці війська агресора завдали 144 удари з артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і стрілецької зброї по 10 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Попівській, Свєській, Середино-Будській та Юнаківській.

Статистика та динаміка обстрілів Сумщини невтішні. Так, лише минулої доби зафіксовано 486 вибухів. Завдано шість ракетних, 11 авіаційних ударів і 8 залпів із РСЗВ. Також били з артилерії та мінометів. Обстрілів зазнали 46 населених пунктів у 16 територіальних громадах Сумської області. За останні кілька діб росіяни завдали масованих авіа- та ракетних ударів по Великій Писарівці, Конотопу, Охтирці та Сумам. 18 червня ворог вдарив по цивільній інфраструктурі Конотопа та населених пунктах Сумського району. Наслідки обстрілів уточняються.

Особливо озлобилися росіяни проти Великої Писарівки - з хворобливою, патологічною одержимістю зрівнюють авіабомбами, артилерійськими снарядами та ракетами село з лиця землі. 17 березня внаслідок обстрілів загинув один мирний мешканець, було пошкоджено 15 приватних і три багатоповерхові будинки, дитячий садочок, магазин, філію будинку культури, бібліотеку, центр культурних послуг, приміщення лікарні, газопровід, На сьогоднішній день у селі зруйновано всі адміністративні будівлі, і росіяни продовжують знищувати житлові будинки селян. 18 березня росіяни скинули на Великописарівську громаду 24 (!!!) керованих бомби. Ймовірно, в цьому окупанти вбачають якийсь подвиг - воювати з мирним населенням Сумщини, що зайвий раз підтверджує наявність моральної імпотенції у російських вояків.

Також напередодні, 17 березня, внаслідок обстрілу Ворожб'янської, Охтирської, Попівської, Середино-Будської громад було пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі, магазин, складські приміщення, автомобілі, лінію електропередач і газопроводи.

Про евакуацію. За останній тиждень із двох громад, які найбільше обстрілюють, Білопільської та Великописарівської, було евакуйовано понад 400 осіб. За словами начальника Сумської ОВА Володимира Артюха, "там фактично залишилось небагато людей, які, на жаль, не змогли своєчасно через інтенсивні обстріли виїхати з цих населених пунктів". Так, у селі Рижівці залишилося всього семеро жителів пенсійного віку. Їх не вдається вивезти з села через інтенсивні ворожі обстріли. До цього волонтерам вдалося евакуювати понад 140 селян.

Через військові дії повністю або частково знеструмлено понад 8 тис. жителів 86 населених пунктів Сумщини.

Упродовж дня ворог 214 разів піддав обстрілу з різних видів озброєння: ракетами, а також з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів, танка, FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Конотопську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

8
Комментариев
0
Просмотров
1092
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.