21 серпня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 21 августа 2024 в 15:29

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі солдати 65 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів 10 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Кролевецьку, Новослобідську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

21 серпня противник вдарив по житловому сектору в Сумському районі, внаслідок чого спалахнула пожежа в приватному будинку. Згоріли будинок і трактор, що знаходився у дворі.

Також 21 росіяни обстріляли місто Дружбу з різних видів зброї. Спочатку це була атака FPV-дронами по житловому сектору, потім два ракетних удари, а згодом росіяни били з артилерії, - Євген Харитонов, голови Дружбівської громади, Через обстріл була поранена жінка, яка знаходиться в лікарні, та пошкоджені житлові будинки, місцеве підприємство і загорілася садиба.

Також сьогодні окупанти обстріляли Краснопільську громаду. Було пошкоджено житловий будинок, місцеву пожежну частину та газопровід. Осколкові поранення отримали працівник пожежної частини, продавчиня та місцевий мешканець.

Протягом дня ворог завдав 256 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по 16 громадах: Білопільській, Березівській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Путивльській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було поранено п'ять мирних жителів.

Напередодні, 20 серпня, внаслідок обстрілів загинула 58-річна жінка і дві жінки отримали поранення. Також було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, навчальний заклад, 17 приватних будинків, господарські споруди, три автомобілі, адміністративну будівлю та складське приміщення.

Проблеми з енергопостачанням


У зв'язку з військовими діями сьогодні на Сумщині позбавлені:

  • Електрики - 1600 жителів
  • Газу - 433 людини

Благодійність


Благодійний фонд "Карітас – Суми" передав Сумській громаді гуманітарний вантаж.

Знаменитий "Дядя Гриша" з Херсона приїхав до Сум


До Сум завітав військовий волонтер з Херсону Григорій  Янченко, або просто "Дядя Гриша". Суми, як розповів благодійник, заключне місто в його мандрівці Україною, яку він розпочав в січні. Мета подорожей - незмінна, зібрати кошти для українських бійців.

Освіта та безпека


Навчальні заклади Сумської області поряд із ще сімома прифронтовими та прикордонними з росією областями отримають додатково понад 300 млн. грн. Ці кошти підуть на облаштування захисних укриттів та купівлю шкільних автобусів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

1
Комментариев
0
Просмотров
733
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.