30 квітня: що сталось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 30 апреля 2024 в 23:43

Війна з росією


Уночі та вранці російські військові 13 разів обстріляли з артилерії, БпЛА, мінометів і РСЗВ Білопільську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську та Хотинську громади.

Українські бойові дрони вразили два ворожі зенітно-ракетні комплекси «Бук», що перебували на пусковій позиції на Сумському напрямку. Відмінна робота українських воїнів!

Упродовж дня війська агресора 286 разів піддали ударам з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Есманську, Миколаївську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Добровільна евакуація


У зв'язку з почастішанням обстрілів п'ятикілометрової прикордонної зони з росією попросили тимчасово виїхати з власних домівок мешканців населених пунктів Хотинської громади, розташованих у зазначеній зоні.

Із вдячністю до наших Захисників


Родичі 40 Героїв, які віддали життя в боротьбі з російськими окупантами, отримали ордени "За мужність" ІІІ ступеня, якими воїни були нагороджені посмертно.

Проблеми з енергопостачанням


На сьогодні 11 тис. жителів 91 населеного пункту області позбавлені електрики.

Благодійність


Конгрес українців Латвії за сприяння благодійного фонду «Всесвіт добра» та Федерація футболу міста Києва передали трьом медичним установам Сум обладнання та засоби реабілітації ветеранів.

Урочистості


Сьогодні, 30 квітня, Сумщина разом з усією Україною відзначила День прикордонника. Прикордонники завжди в авангарді військових подій, завжди на сторожі державних рубежів. Дякуємо за мужність і службу!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


9
Комментариев
0
Просмотров
541
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.