4 квітня: як минув у Сумах і на Сумщині четвер

ВС 04 апреля 2024 в 21:00

Війна з росією


Уночі та вранці війська агресора чотири рази зазнали ударів з авіації та мінометів по Есманській та Краснопільській громадах. На протяжении дня российские солдаты 83 раза обстреляли из авиации, минометов и FPV-дронов шесть общин: Белопольскую, Великописаревскую, Эсманскую, Краснопольскую, Путивльскую и Середино-Будскую.

Напередодні, 3 квітня, приблизно о 23:30 ворог скинув КАБи на Краснопільську громаду. Було пошкоджено три приватні будинки, магазин і лінію електропередач, а також було знищено автомобіль. Цього ж дня в тій же громаді під обстріл потрапив автомобіль із п'ятьма працівниками "Сумиобленерго". На щастя, в обох випадках люди не постраждали.

4 квітня виповнилося два роки, як Сили оборони витіснили основні частини росіян за межі Сумської області, а 11 квітня повністю відновили контроль над державним кордоном України.

Із вдячністю до наших Захисників


39 Героїв із Сумщини були нагороджені державними нагородами посмертно. Нагороди було вручено родичам загиблих.

Спорт


Мешканців Сумської області запрошують помірятися силами, швидкістю та витривалістю у Всеукраїнському спортивному марафоні "Крок", приуроченому до Міжнародного дня спорту та розвитку на благо миру та розвитку. Запис для участі в марафоні проводиться до 5 травня. Забіги відбуватимуться до 10 травня.

Освіта


27-29 березня в рамках П'ятнадцятої міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти" відбувся конкурс тематичних номінацій, у якому взяли участь освітяни з Києва, 20 областей України, включно з Сумщиною, а також Польщі, Литви, Румунії, Угорщини, Естонії. Кілька освітніх закладів Сумської громади вибороли золоті та срібні медалі. Це:

  • ЦПРПП
  • школа № 4 ім. Героя України Олександра Аніщенка
  • Стецьківська школа
  • садочки "Ювілейний", "Червоненька квіточка" та "Золотий півник"
  • школи № 15 та № 27.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

9
Комментариев
0
Просмотров
719
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.