4 липня: як трималися Суми і Сумщина після атаки "Шахедів"

ВС 04 июля 2023 в 17:07

Війна з росією


Військове зведення за день. 4 липня в Сумській громаді оголошено День жалоби. Нагадаємо, що 3 липня внаслідок влучання російського дрона-камікадзе в житловий багатоквартирний будинок у Сумах загинули троє сумчан і 21 людину було поранено. Також повідомлялося, що напередодні на Сумщині загинули двоє мирних жителів і був поранений один. Вогонь по них відкрила російська РДГ, яка намагалася перетнути державний кордон України.

Уночі та вранці 4 липня ворог, задіявши артилерію, БпЛА та міномети, 30 разів обстріляв Есманську, Серединно-Будську та Шалигинську громади. Сили оборони Сіверщини збили над територією Сумської області російський дрон типу "Шахед". За останні два місяці Сумщину атакувало 25 ворожих безпілотників, унаслідок чого загинуло 12 і поранено 27 жителів області.

Удень 4 липня "браві" російські вояки відкрили вогонь із танка і мінометів по Миропільській громаді. Кінчені "ворошиловські стрільці" вбили чотири корови і не забули доповісти про це своєму президенту. пукін пообіцяв солдатам як нагороду вручити бубни з коров'ячої шкіри. А ще росіяни пошкодили місцеву ферму, спортзал ліцею і пилораму.

Допомога бізнесу


Малим і середнім підприємствам України пропонується поборотися за один із 25 грантів на суму 75000-150000 доларів. Конкурс проводиться в рамках програми "Конкурентоспроможна економіка України", організатором якої є USAID, партнером - Мінекономіки. Гранти видаватимуться українським підприємствам для:

  • виробництва продукції, яка замінить на українському ринку білоруську та російську продукцію;
  • модернізації виробництва, яка призведе до скорочення ручної праці при одночасному створенні робочих місць для висококваліфікованих фахівців;
  • виробництва інноваційної продукції.

Програма "Конкурентоспроможна економіка України" стартувала 3 липня. Прийом заявок триватиме за посиланням https://www.prostir.ua/?grants=hranty-dlya-pidtrymky-malyh-ta-serednih-pererobnyh-pidpryjemstv до 15 грудня 2023 р.

Ще один грантовий конкурс проводить Український ветеранський фонд. Мета цього конкурсу - надання фінансової допомоги ветеранам, сім'ям загиблих ветеранів та сім'ям загиблих захисників України. Розміри грантів - 500 тис. - 3 млн грн. Прийом заявок із 27 червня до 13 липня. Деталі конкурсу: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-support-veteran-business/

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

35
Комментариев
0
Просмотров
1896
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.