6 серпня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 06 августа 2024 в 19:10

Війна з росією


Головне. 6 серпня російські військові завдали ракетного удару по Сумському району. Наслідки повітряної атаки уточнюють. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. Також окупанти вдень скинули щонайменше шість керованих авіаційних бомб на Юнаківську громаду.

Вночі та вранці ворог 44 рази піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів Білопільську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Середино-Будську та Юнаківську громади.

Протягом дня окупанти завдали 132 удари з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Два дні тому, 4 серпня, росіяни в районі Хотинської громади вдарили FPV-дроном по цивільному автомобілю, в якому перебував керівник однієї з агрофірм. 60-річний чоловік загинув.

Події на кордоні Сумської області з рф


Ввечері 6 серпня міноборони рф підтвердило, що у курській області росії тривають бої Туди висунулися резерви російських військ. Там заявили, що близько 8 ранку за московським часом до трьохсот українських військових при підтримці 11 танків та понад 20 ББМ атакували позиції підрозділів прикриття держкордону рф. Це сталося в районі населених пунктів Миколаєво-Дар'їно та Олешня Курської області, які примикають до російсько-українського кордону на Сумщині.

Допомога нашим воїнам


Співробітники КП "Зеленбуд" передали сумським захисникам автомобіль.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


11
Комментариев
0
Просмотров
1173
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.