6 жовтня: як минула у Сумах і Сумській області неділя

ВС 06 октября 2024 в 19:32

Війна з росією


Уночі наші Захисники неба збили над Сумщиною п'ять російських "Шахедів". Цієї ж ночі та вранці ворог 10 разів обстріляв з авіації та FPV-дронів Білопільську, Великописарівську, Миропільську та Хотинську громади. Після 16:00 загарбники бомбили КАБами Миколаївську громаду. Було зруйновано приватний будинок і пошкоджено школу та Будинок культури.

Напередодні, 5 жовтня, внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення п'ятеро мирних мешканців, було зруйновано приватний будинок та пошкоджено два багатоквартирних і 13 приватних будинків, шість домашніх господарств, два гаражі, об'єкт критичної інфраструктури та об'єкт побутового обслуговування, а також рейсовий автобус і автомобіль.

Сумна статистика війни. За добу росіяни застосували проти Сумщини:

  • 64 FPV-дронів, 17 КАБів та 29 скидів із БпЛА
  • обстріляли 41 населений пункт.

Урочистості


6 жовтня Сумщина разом з усією Україною відзначила День територіальної оборони. Тероборонівці - звичайні мирні українські громадяни, які 24 лютого 2022 року встали на захист своєї батьківщини від російських окупантів і дали відсіч агресору вже в перший день війни. Сьогодні тероборонівці – невід'ємна і важлива бойова складова ЗСУ.

Також 6 жовтня Сумщина відзначила День вчителя. Вітаємо вчителів із професійним святом! Бажаємо безпеки, терпіння, добра та здоров'я.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

1
Комментариев
0
Просмотров
53
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.