8 серпня: що сталось важливого у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 08 августа 2024 в 21:39

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника 50 разів обстріляли з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Новослобідську, Хотинську та Юнаківську громади.

Зранку було здійснено ворожий авіаудар по селу Стецьківка, внаслідок чого було пошкоджено 17 приватних будинків, будівлі школи та бібліотеки і було поранено сторожа школи.

Удень росіяни вбили в с. Могриця Юнаківської громади Сумського району двох братів, 23-х і шести років. Це сталося внаслідок авіаудару по селу, який ворог завдав після 11-ї години. Брати перебували на подвір'ї школи, коли на неї було скинуто КАБ. Будівля школи була зруйнована. Тіла загиблих братів вивезли з села волонтери Червоного хреста.

Після обіду авіабомби було скинуто на одне із сіл у Сумській громаді. Був поранений 56-річний мешканець, пошкоджено та частково зруйновано шість житлових будинків та автомобілі. По Хотинській громаді агресор теж вдарив КАБами. Троє мешканців отримали поранення.

За останню добу окупанти скинули на чотири прикордонні райони Сумської області 56 керованих авіабомб.

Сумарна статистика обстрілів за 8 серпня. Упродовж дня росіяни завдали 79 ударів з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів та FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шосткинській та Юнаківській.

Евакуація


Триває розпочата вчора обов'язкова евакуація населення 23 населених пунктів у п'яти громадах Сумського району: Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Хотінської та Юнаківської - які опинилися в зоні активних бойових дій. 8 серпня евакуювали 20 осіб і приблизно стільки ж виїхало самостійно. Учора, 7 липня, було евакуйовано 35 осіб, включно з шістьма дітьми. У проведенні евакуації активно допомагають громадам Сумщини міжнародні партнери та українські волонтерські організації.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

10
Комментариев
0
Просмотров
1031
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.