8 травня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у середу

ВС 08 мая 2024 в 22:58

Війна з росією


Головне. 8 травня війська окупантів випустили 50 ракет і 20 ударних БпЛА по інфраструктурі в семи областях: Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській та Полтавській.

Вночі та вранці російські військові випустили 12 мін по Білопільській та Есманській громадах. Упродовж дня ворог 183 рази обстріляв з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів, РСЗВ, FPV-дронів, кулемету дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську. Зокрема, російські терористи скинули керовані бомби на школу в Шалигинській громаді.

Захист і безпека


"Збільшення ударних груп військ ворога на кордоні з нашою областю не спостерігається", - таку заяву було зроблено на сьогоднішньому черговому засіданні Ради оборони Сумської області. Рада порадила жителям 5-10 км прикордонної зони евакуюватися у зв'язку з обстрілами, що посилилися. Також через обстріли з метою безпеки в Білопіллі призупиняють роботу дві всеукраїнські мережі магазинів "Аврора" і "АТБ".

Пам'ятна дата


8 травня Сумщина разом з Україною та всією прогресивною світовою спільнотою відзначила День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


4
Комментариев
0
Просмотров
417
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.