9 квітня: як минув у Сумах і Сумській області вівторок

ВС 09 апреля 2024 в 21:43

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі солдати 52 рази піддали обстрілу з артилерії, гранатометів і РСЗВ Білопільську та Шалигинську громади.

9 квітня п'ять енергетиків із "Сумиобленерго", які займалися відновленням електропостачання в Шосткинському районі після попереднього обстрілу, потрапили під новий артилерійський обстріл. Люди живі, але автомобіль сильно пошкоджено осколками снаряда.

Протягом дня ворог завдав 50 ударів з артилерії, ЗРК С300, мінометів і FPV-дронів по шести громадах: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Охтирській, Середино-Будській та Юнаківській.

Напередодні, 8 квітня, внаслідок авіаудару по Сумах були поранені троє людей, пошкоджено адміністративну будівлю підприємства (йдеться про аеропорт Сум), і на його території загорілася рослинність, яку було оперативно загашено.

Серйозно постраждало місто Білопілля після вчорашніх обстрілів. Загинула одна людина, троє дістали поранення. Було пошкоджено п'ять багатоквартирних житлових будинків, адміністративну будівлю, торговий центр, шість магазинів, відділення банку, два відділення нової пошти, бібліотеку, художню школу, сім автомобілів.

Освіта


58 вчителів Сумської області успішно пройшли незалежне тестування фахових знань і вмінь та були допущені до II етапу сертифікації педагогічних працівників 2024 року, що відбудеться у квітні.

Здоров'я


КНП "Центральна міська клінічна лікарня" проводить ЛОР-операції (хірургія носа, глотки та вух) пацієнтам підліткового віку. Номер телефону для консультацій: (099)7411082.

За минулий тиждень у Сумах захворіло на вірусні та застудні захворювання 838 осіб, із них 421 дитина.

Життя


Протягом останнього тижня в Сумах народилося 22 нових мешканці: 10 юних козаків і 12 чарівних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім відважним мамам міцного здоров'я, мирного неба та ангельського захисту!

Культура


У сумській міська галереї відкрилася виставка "Калейдоскоп вишивки", на якій представлені картини, вишиті хрестиком.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

5
Комментариев
0
Просмотров
617
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.