9 травня: як минув у Сумах і на Сумщині четвер

ВС 09 мая 2024 в 21:52

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові завдали 46 ударів з артилерії, гранатометів і мінометів по Білопільській, Есманській, Краснопільській, Серединно-Будській та Юнаківській громадах. Удень окупанти скинули КАБи на Білопілля та обстріляли з РСЗВ Миропілля. Унаслідок обстрілів було пошкоджено кілька багатоквартирних і приватних будинків, господарські будівлі, школу, будинок культури, автомобіль. Упродовж дня ворог 302 рази піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Напередодні, 8 травня, внаслідок обстрілу було пошкоджено три приватні будинки і зруйновано школу та будівлю агрофірми.

Евакуація


Сьогодні в супроводі спеціальних автомобілів ДСНС із населених пунктів, розташованих у безпосередній близькості від кордону з Росією, виїхала колона евакуаційних автомобілів. Мешканців прикордонних сіл вивезли в більш безпечні місця.

Виробникам дронів - підтримка держави


До 80% від вартості поданого проєкту – саме стільки виробники БпЛА зможуть отримувати від держави. Така можливість діє для підприємств, що працюють на всій контрольованій території України. Розмір гранту – до 8 млн гривень (на обладнання).

Урочистості


9 травня Сумщина разом з усією Україною відзначила День Європи. Дякуємо всім європейським країнам, які допомагають і підтримують Україну в боротьбі з терористичною росією!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

5
Комментариев
0
Просмотров
414
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.