НЕВТОМНИЙ ТРУДІВНИК НА НИВІ НАРОДОЗНАВСТВА

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 26 июня 2024 в 16:10
21 червня 2024 року в Сумській ОУНБ відбувся круглий стіл «Невтомний трудівник на ниві народознавства», присвячений 150-річчю від дня народження видатного краєзнавця, фольклориста, педагога Івана Абрамова, який належить до когорти найвідоміших та найавторитетніших етнографів Сумщини ХХ століття.

Захід організовано спільно з Сумською обласною організацією Національної спілки письменників України і Кафедрою журналістики та філології Сумського державного університету. Учасників круглого столу привітала Валентина Кальченко, в.о. директора Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Про життєвий і творчий шлях, науковий доробок дослідника локальної історії Івана Абрамова розповів Сергій П'ятаченко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики та філології СумДУ, голова Сумської обласної організації НСПУ.

Олена Семеног, доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри української мови і літератури СДПУ ім. А.С. Макаренка виступила з цікавою доповіддю «Інтеграція наукового доробку Івана Абрамова в освітній процес студентів-філологів». Свої наукові дослідження про народні перекази представили студентки І курсу СДПУ.

Аліна Лебедєва, завідувачка науково-експозиційного відділу КЗ СОР Сумський обласний краєзнавчий музей розповіла про колекцію документів щодо діяльності Івана Абрамова з фондів Сумського обласного краєзнавчого музею.

Про народні традиції святкування весілля в середині ХХ століття у селі Вороніж розповіла Вікторія Гавриленко, начальниця відділу нематеріальної культурної спадщини Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв.

Онлайн долучилася краєзнавиця Тетяна Рязанова – розповіла про дослідження Івана Абрамова історії Воронежа.

Світлана Сагайдак, завідувачка Соціокультурного відділу для молоді з сектором періодики, познайомила учасників зібрання з творами Івана Абрамова та літературою про його наукову діяльність, яка знаходиться у фондах книгозбірні.

Учасники круглого столу акцентували на значенні багатогранної наукової спадщини Івана Спиридоновича, яка заслуговує на більш детальне дослідження та глибоке вивчення.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
39
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.