ЗУСТРІЧ З ПСИХОЛОГОМ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 07 октября 2024 в 15:59
У рамках Книжного форуму Сумщини відбувся Лекторій для членів сімей військовослужбовців з Вікторією РАТЄЄВОЮ кандидатом педагогічних наук, аналітичним психологом, викладачем Сумського державного педагогічного університету, психотерапевтом. Пані Вікторія, спираючись на свій психотерапевтичний досвід, розповіла про ті психологічні зміни, які відбуваються з військовими під час травм війни, як екологічно спілкуватися та реагувати рідним на їх стан. Психологиня надала сім’ям військовослужбовців поради, дієві способи та методи зцілення.
Психотерапевт акцентувала увагу присутніх на заході на добірці книг видавництв «Наш формат», «Фабула» та «Лабораторія», які містять життєві уроки про стійкість і адаптацію до труднощів в умовах війни.

Другий день занять з пані Вікторією почався з використання аудиторєю коучингової техніки «Колесо балансу», за допомогою якої визначаються проблемні сфери життя та можливість їх стабілізування.

Також Вікторія Олександрівна продемонструвала інструмент професійної психології психотерапевта, коуча, що застосовуються в діагностиці, корекції та розвитку можливостей – метафоричні асоціативні карти, що слугують чудовим доповненням до роботи з Колесом балансу, оскільки вони відкривають доступ до нашої підсвідомості, допомагають краще зрозуміти свої справжні потреби та емоції.

Психолог з радістю відповіла на питання присутніх та надала корисні поради: як екологічно для себе та оточуючих стабілізувати свої проблемні сфери життя, як удосконалювати свої навички, здібності та ефективно керувати власними емоціями.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
6
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.