Ювіляру – 85 !

Art ЖИТТЯ СУМЩИНА
Art ЖИТТЯ СУМЩИНА 22 августа 2024 в 09:45
   «Я залишаюсь громадянином України, просто змінив адресу»   
                                                                                      В. Куц


22 серпня народився наш земляк, заслужений художник України, графік, майстер художнього текстилю Валентин Павлович КУЦ. Нині митець мешкає в Німеччині, у місті Геттінген. Валентин Павлович – член Союзу художників Нижньої Саксонії.

Околиці Сум – Баранівка, Лука – стали «малою» батьківщиною майбутнього художника. Любов до живопису, талант і щоденна копітка праця визначили життєву й творчу долю Валентина Куца.

«Головним у творчості Валентина Куца є передача настрою в поєднані з особистим ставленням до зображених тем і сюжетів… Його твори відрізняються самобутнім поглядом на речі», – відзначила відома сумська мистецтвознавиця Надія Юрченко.

Живописні пейзажі, яскраві натюрморти, роботи конструктивістського характеру. Дивовижні картини, що заворожують сміливими фарбами та різноманітністю сюжетів: «Льодохід на Пслі», «Троїцький Собор», «Осінь», «Жовта штора», «Венеція. Карнавал», «Апокаліпсис», «Геттінген» та ін.
Картини художника знаходяться в Сумському художньому музеї ім. Н. Онацького, музеях України, Японії, Болгарії, Німеччини, Голландії, Великої Британії, в приватних колекціях.

https://www.facebook.com/artviddil/videos/485221484120888



 
1
Комментариев
0
Просмотров
98
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.