З ГЛУХІВСЬКОГО СУЗІР’Я

Art ЖИТТЯ СУМЩИНА
Art ЖИТТЯ СУМЩИНА 19 августа 2024 в 15:55
   19 серпня 2024 року виповнюється 100 років від дня народження
Костянтина Матвійовича ЛОМИКІНА (1924–1993), українського живописця, народного художника України.
   Один з провідних майстрів образотворчого мистецтва, заслужений діяч мистецтв України народився у старовинному місті Глухові, де пройшли його дитячі та юнацькі роки. Малювати любив з дитинства, але мрія здійснилась тільки після закінчення війни.
   У 1946 році став студентом Одеського художнього училища, навчався у славнозвісних художників-педагогів, які працювали в стилі імпресіонізму. Багато пейзажів, портретів та натюрмортів митця поєднують у собі реалізм та імпресіонізм. Після закінчення художнього закладу Костянтин Ломикін жив і працював в Одесі.
   Справжнє визнання художника прийшлось на сталінську епоху та на період панування соцреалізму у мистецтві. Але його роботи і цього періоду дуже світлі і сонячні.
   Одна з улюблених тем художника – балет. Його спостереження за балеринами було явно не з глядацької зали театру. Граціозність, пластика, різноманітність жестів і рухів балерин зачаровують.
   Костянтин Ломикін – учасник всеукраїнських та всесоюзних художніх виставок. За кордоном в 1981 році персональна виставка відбулась в Токіо, де пастельні твори художника прийшлись до вподоби японським артменеджерам, а в 2001 році, вже після смерті митця, в Амстердамі.
   Художник пішов із життя у віці 69 років в Одесі 9 липня 1993 року.

https://www.facebook.com/artviddil/videos/2171425179902452



 
0
Комментариев
0
Просмотров
100
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.