ТУРИСТИЧНА ІНДУСТРІЯ УКРАЇНИ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 25 сентября 2024 в 15:28
Туризм завжди був вагомою галуззю світової економіки та важливою частиною українського бюджету. Але через сучасні глобальні екологічні катастрофи, воєнні конфлікти, пандемії туризм стикнувся з численними потрясіннями, які змусили галузь адаптуватися і, не зупиняючи  свою діяльність, навіть продемонструвати її ефективність.

З часу повномасштабного вторгнення в Україну російських військ повністю змінились підходи до організації туристичного бізнесу.  Він продовжує працювати, забезпечуючи Україні позитивний економічний ефект. Україна адаптується до нових реалій, відроджується з попелу та розвиває свій туристичний бренд.

Нагальні проблеми розвитку туристичної індустрії України в умовах сучасних викликів стали темою обговорення на засіданні «круглого» стола, що відбувся на платформі zoom в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці. Учасниками його були науковці та студенти кафедри туризму Сумського національного аграрного університету, кафедри туризму і готельно-ресторанного сервісу Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, представники туристичної галузі регіону, Зімін Д.А. – власник сільської садиби «Затишок» ( с. Бишкінь Лебединської ОТГ), користувачі книгозбірні.

Спікери розглядали проблеми  розвитку туризму в Україні і їх труднощі на прифронтовій Сумщині, розмірковували над необхідністю запровадження європейського досвіду  в процесі відбудови туристичного сектору після збройного конфлікту, дали короткий огляд стану туристичної галузі України на сучасному етапі та зазначили його перспективи в регіоні.  

Було наголошено на тому, що після російського вторгнення внутрішній туризм перестав бути суто відпочинком, натомість став способом пізнання національної культури та історії; підкреслена роль сільського зеленого туризму на Сумщині як одного із перспективних напрямів розвитку внутрішнього туризму, окреслені його нові можливості та нові маршрути.
Засідання «круглого» стола пройшло жваво, зацікавлено, учасники дослухались до численних порад і відповідей на запитання. Отримана інформація стане в нагоді фахівцям туристичної галузі та майбутнім спеціалістам.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
39
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.