ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!

Art ЖИТТЯ СУМЩИНА
Art ЖИТТЯ СУМЩИНА 16 апреля 2024 в 14:40
6 квітня свій ювілейний день народження відзначає Олег ПРОКОПЧУК – талановитий скульптор, педагог, заслужений художник України.

Про свою творчість Олег Григорович говорить так: «Дивлячись на роботи Марка Шагала або твори Сальвадора Далі, часто замислююсь над створенням незвичайної скульптурної композиції, яка б привертала увагу і думку глядача своєю неординарністю».

Роботи майстра прикрашають Суми та міста області. Стала улюбленицею дітлахів і дорослих контактна композиція «Малята-ласуни» на вулиці Воскресенській. Композиція складається із бронзових хлопчика та дівчинки, які хочуть поласувати цукром з величезного мішка. Це подяка династії цукрозаводчиків і меценатів Харитоненків, завдяки яким місто досягло процвітання в XIX ст. Композиція з’явилась до святкування 355-річчя міста Суми.

Пам’ятник «Жертвам Голодомору. 1932–1933 роки» та пам’ятник льотчику-винищувачу І. М. Кожедубу стали місцем пам’яті для старшого покоління сум’ян.
Меморіальна дошка художнику Давиду Бурлюку в Сумах на будівлі класичної гімназії та письменнику Олександру Олесю в Білопіллі нагадує нам про талановитих земляків-митців.

З 1977 року Олег Григорович є членом Національної спілки художників України, учасником республіканських, зарубіжних і обласних виставок.

Щиро вітаємо Олега Григоровича з ювілеєм, бажаємо міцного здоров’я та творчого довголіття!

 
1
Комментариев
0
Просмотров
74
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.