16 вересня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 16 сентября 2024 в 13:41

Війна з росією


Головне. Сили ППО України збили вночі 53 з 56 ворожих БпЛА. Над Сумщиною прикордонники збили "Шахед" зі стрілецької зброї. У неділю, 15 вересня, наші захисники знищили три "Шахеди" над Сумською областю.

Цієї ж ночі та вранці російські військові завдали 25 ударів з авіації та артилерії по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській, Хотинській та Шалигинській.

Удень російський БпЛА атакував у селищі Велика Писарівка цивільний автомобіль. Водій і пасажири в цей момент були в магазині, тому не постраждали.

Упродовж дня агресор 73 рази вдарив з з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Ворожбянській, Дружбівській, Краснопільській, Миколаївській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було пошкоджено щонайменше 11 приватних будинків і газопровід (майже 100 мирних жителів залишилися без газу).

Напередодні, 15 вересня, внаслідок обстрілів було знищено кілька приватних будинків, господарських будівель, сільськогосподарську техніку, приватний транспорт і пошкоджено житлові будинки та об'єкт критичної інфраструктури.

Захист і безпека


За минулий тиждень піротехніки ДСНС Сумщини виявили та знищили 110 вибухонебезпечних предметів у чотирьох районах області: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському. Загалом від початку року було ліквідовано 1011 подібних смертоносних пристроїв.

Проблема з електропостачанням


На Сумщині внаслідок атак армії РФ без напруги 1,4 тисячі абонентів у п'яти населених пунктах. Всього без електропостачання залишаються 10,8 тисячі абонентів у 110 населених пунктах. Проте за минулу добу енергетики заживили понад 20 тисяч абонентів. Про це повідомили в Міненерго.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

1
Комментариев
0
Просмотров
224
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.